İnsan hayatı boyunca en değerli hazinelerden biri olan sağlık çoğu zaman yaşamımızda önceliklerimiz arasında değildir. Hatta onu ikinci, üçüncü sıraya bile gerek duymayız. Genellikle çok basit hatalarla, göz önüne almaya gerek duyulmayan öncelikleri ihmal ederek hastalanırız. Hastalandığımızda sağlığı önceliğimiz haline getirir tekrardan ona kavuşunca da geri plana itmeye çekinmeyiz.

Belki de bu yüzden hasta olduğumuzda, yaralandığımızda, özellikle de bu kendi sakarlıklarımızdan kaynaklandıysa, huysuzlaşır, çekinir, çocuklaşırız. Kendi ihmallerimizin, sakarlıklarımızın bilinmesini istemeyiz ve aksileşiriz. Hastalanmak, yaralanmak insan doğası gereği normal bir durum olsa bile bunu gurur meselesi yaparız. Bu yüzden de mahremiyet ister, duvarların, perdelerin arkasında kalmayı tercih ederiz.

Sadece kendi tanıdıklarımız tarafından değil, çevrenin sorgulayan gözlerinden de kaçmak ve güvende hissetmek isteriz. Böyle bir durumdayken hastane acilinde sedyede ağrıdan, acıdan kıvranırken yan taraflardan gelecek meraklı bakışlardan, sorulardan haz etmemek elde değildir.

Hastanın mahremiyeti, huzuru ve rahatlığının yanı sıra bir diğer hastaya yapılan acil müdahale ya da hastanın rahatsızlığı diğer hastaların iyileşme hızına, psikolojisine etki edeceği için hastalar arasındaki mahremiyet perdesi önemlidir. Hem hastanın kendisi hem yanındaki diğer hastalar hem de hastaların refakatçileri tarafından bu sınırın korunması gereklidir.

Hastalar ve hasta yakınlarının yanı sıra bu doktorlara, hemşirelere, yetkili kişilere de rahatça müdahale edebilmelerine, işlerini kolayca yürütmelerine olanak sağlar. Bunların dışında yirmi dört saat nöbet tutan, eve gitmeye fırsat bulamayıp gün içinde bir saatlik uykuya bile ihtiyaç duyup kıyıda köşede kıvrılan doktorların sağlıklı uyku uyuyabilmesi için günışığı geçirmeyen perdeler önemlidir.

Bu yüzden acillerdeki mahremiyet perdeleri başta olmak üzere diğer odalarda hastaları güvende, huzurlu, mutlu hissettirmek için pencerelere takılan perdeler, değerli sağlık çalışanlarının odalarında onların rahatça dinlenebileceklerine olanak sağlayan çeşitli perdeleri, storları, tülleri üretmek sizler kadar bizler içinde önemli.

Çünkü sağlık basit hamlelerle koruyabildiğimiz ama çoğunlukla kıymetini unuttuğumuz, bunun yanı sıra insan doğasının zayıflığı nedeniyle, genetik hastalıklar yüzünden, çeşitli kazalarla elimizden kayıp gidebilecek bir değerdir ve herkesin başına gelebilecek sağlık problemleri mevcuttur.

Kısacası sizlerin mahremiyeti ve huzuru, bizlerinde mahremiyeti ve huzurudur. Perdelerimizi üretirken edindiğimiz bu felsefeyle hastalarımızın, hasta yakınlarımızın ve tüm sağlık çalışanlarımızın yanında olmaktan onur duyarız.